top of page

Svette

OM BEHANDLINGEN

Overdreven svette (hyperhidrose) er en ganske vanlig tilstand, men som hos noen kan gi sjenerende problemer som svettelukt eller flekker på klærne. Samme legemiddel som benyttes til behandling av rynker brukes. Legemiddelet blokkerer nervesignaler til små muskler som går til svettekjertlene og dette eliminerer svetting i området. Kan brukes i panne, armhuler, håndflater og fotsåler. Effekten inntrer etter 1 ukes tid og varer i 6-12 måneder. Når virkningen opphører kan man gjenta behandlingen. Gjentatte behandlinger vil på sikt føre til at aktiviteten av svettekjertlene reduseres og ikke gjenvinner sin fulle aktivitet.

 • 20-30 minutter.

 • 18+

 • Legemiddelet injiseres rett under huden med
  flere stikk av tynn nål.

 • Lite smerte med lokal bedøvelseskrem.

 • Området kan være ømt og det kan svi ved påføring av deodorant. Noen kan få kompensatorisk svettetendens hvor andre områder på kroppen svetter mer, men dette er uvanlig.

  Gravide, ammende og de med kjente allergier forvirkestoffene skal ikke behandles.

  Statens helsetilsyn vurderer at enhver gjennomtrenging av huden med for eksempel sprøytespiss gir risiko for infeksjon, blødning, utilsiktet vevsskade og eventuelle senfølger av dette, og at det ved nålestikk alltid foreligger en fare for vasovagal synkope (besvimelse).

Kontakt oss for mer informasjon.

Har du flere spørsmål?

bottom of page