top of page

Intenst Pulserende Lys (IPL)

OM BEHANDLINGEN

Plages du av solskadet hud, aldersflekker, kvise-arr eller hyperpigmentering? IPL er en effektiv behandling mot dette, som er en form for lysbehandling (nesten som laser) og gir naturlig hudforyngelse og bare lett rødhet i området i 2-3 dager. IPL-systemet ved Self Care Clinic i Trondheim kan brukes på alle hudtoner og hudtyper. Under din første konsultasjon vil en av våre leger vurdere huden din og avgjøre om IPL er riktig for deg. Hvis du er interessert i hvordan IPL fungerer og hva du bør unngå etter behandling kan du lese videre nedenfor:

Hva er IPL?

IPL står for Intenst Pulserende Lys og en ikke-kirurgisk hudbehandling som bruker spesifikke bølgelengder av lys for å målrettet behandle skadede hudceller. Den kontrollerte energien gir naturlig regenerering av kollagen, som er proteinet som er ansvarlig for å holde huden ungdommelig og sunn.

Hva kan IPL behandle?

IPL kan brukes på ansikt, hals og hender for å behandle følgende problemer:

  • Solskadet hud

  • Mørke flekker eller brune flekker

  • Hyperpigmentering

  • Fregner

  • Kvise-arr

Hvordan utføres IPL?

Først renses og tørkes huden grundig og en gele påføres. Så får du på spesielle briller for å beskytte øynene dine. Deretter vil IPL-håndstykket påføres behandlingsområdet, rettet mot de dype lagene av huden. De fleste pasienter opplever lite eller ingen ubehag under behandlingen.

Etter IPL-behandling

Når behandlingen er ferdig kan du dra hjem umiddelbart. Huden din kan virke svakt rosa og hoven, men dette er normalt, og avtar innen 1-2 dager. I løpet av de neste 2 – 5 dagene kan huden begynne å lage overfladiske skorper og flake. Dette er kroppen som reagerer på behandlingen når den fjerner uregelmessighetene under huden. Optimale resultater oppnås vanligvis etter ca. 2-4 uker.

Hvilke ting du bør unngå etter IPL?

Det er avgjørende å unngå sol etter IPL-behandling, da huden vil være svært følsom og sårbar for solskader. Vi anbefaler at du bruker  solkrem med SPF 50 og en hatt for å beskytte huden mot direkte soleksponering den første uken. For best mulig resultat anbefaler vi også at du påfører en nærende fuktighetskrem på den behandlede huden to ganger om dagen. Bruk mild ansiktsrens med varmt vann to ganger om dagen for å hjelpe til med tilhelingen. Unngå veldig varme dusjer og bad i minst 1-2 døgn. Vi anbefaler også at du ikke påfører sminke på behandlede område første døgn. Ikke plukk av flassende hud.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

I gjennomsnitt anbefaler vi som oftest 2 – 4 behandlinger med en måneds mellomrom. Antall behandlinger som trengs vil avhenge av din unike tilstand, hudtype og kosmetiske mål.

Kontakt oss for mer informasjon.

Har du flere spørsmål?

bottom of page